Moarte clinica

 Moarte clinica

   Din punct de vedere medical termenul de “moarte clinica” inseamna incetarea circulatiei sangelui si a batailor inimii, principalele criterii pentru a sustine viata corpului fizic. Ea apare atunci cand inima nu mai bate intr-un ritm regulat, ceea ce duce la un stop cardiac.

   Diferenta dintre moarte clinica si moarte biologica este foarte mica, dar are un mare efect. Moartea clinica este momentul in care inima unei persoane nu mai bate, si sangele si respiratia nu mai functioneaza normal. Moartea biologica “intervine” cateva minute mai tarziu, cand, din cauza lipsei de oxigen celulele din creier isi inceteaza activitatea.

  In cazurile de moarte clinica este posibil sa resuscitezi persoana in cauza, de multe ori cu sanse de reusita. Dupa aceste momente fie corpul continua sa traiasca conectat la aparatele speciale fie persoana isi revine si isi continua viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat la nivel fizic. Din punct de vedere mintal sau astral, asta este cu totul altceva.

   Avand in vedere faptul ca si eu am trecut prin moarte clinica cred ca sunt in masura sa relatez despre acest fapt care se intampla din ce in ce mai des in intreaga lume. N-o sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie, o sa las asta pentru cartea pe care o s-o lansez, insa in general cam acelasi lucru se intampla in toate cazurile.

   Mare parte dintre cei care au trecut prin acest “proces” marturisesc ca au trait experiente terifiante, incepand de la cadura locului in care au fost pana la tot felul de personaje inspaimantoare care le pun “viata” in primejdie. In cele mai multe cazuri experientele sunt negative si sunt menite sa ne indrepte spre o anumita cale pe care trebuie sa o urmam de la acel moment dat.

   In Biblie scrie clar ca orice experienta si orice “loc” aflat dupa moarte nu mai inseamna viata. Daca reusiti sa gasiti un preot care poate sa priveasca deschis aceasta experienta va va spune ca probabil este un semn al Divinitatii care va transmite un mesaj cum ca ar trebui sa treceti de la ateism la credinta.

  De multe ori dupa ce o persoana experimenteaza moartea clinica si vede ce este dincolo (cel putin in ceea ce o priveste) se intoarce in corpul fizic si in lumea fizica cu o multime de cunostinte la care altfel nu ar fi avut acces. In anumite ocazii ea va face (uneori la nivel inconstient) aceste peregrinari dintre viata asta, terestra si cea astrala pentru ca deja s-a stabilit o anume conexiune.

  Uneori aceasta experienta este relatata ca fiind sub forma unui proces a faptelor infaptuite de acel individ pana la acea data iar in cele mai rare cazuri prin intermediul acestei experiente persoana primeste anumite informatii despre o alta persoana si despre deciziile pe care aceasta trebuie sa le ia. De multe ori isi aminteste ce s-a intamplat in cele cateva minute sau secunde sub forma unor deja-vu-uri care il ghideaza in viata.

   Ca sa constientizezi ca esti in moarte clinica ar trebui sa-ti vezi corpul fizic…unii din noi avem aceasta senzatie si in timp ce dormim. Uneori nici nu recunoastem corpul care sta intins pe acea masa, pentru ca incercam sa negam senzatia ca am fi atat de “slabi” in fata deciziilor luate de divinitate. Are loc o lupta in urma careia sufletul, incercand sa vada ce se intampla traverseaza catre o alta lume in cautarea unor raspunsuri.

    In lumea cealalta deciziile pe care noi incercam sa le luam nu conteaza, este ca si cum ai fi pus in fata faptului implinit. Este o experienta destul de grea pentru acele personae care si-au condus viata sau care n-au apelat niciodata la intuitie. Cu totii avem intuitie si cu totii putem sa facem diferenta intre bine si rau sau intre da si nu. De cele mai multe ori insa ne lasam condusi de anumiti factori externi si incepem sa ne hranim corpul, uitand de suflet.

   De multe ori dupa aceasta experienta aceste personae isi schimba viata incercand sa se indrepte spre mai bine si chiar sa-i ajute pe cei din jur. Sunt cazuri de persoane care s-au hotarat sa devina doctori, psihologi, scriitori si care incearca sa-i ajute pe ceilalti sa infrunte greutatile vietii.

  In cazurile negative, atunci cand persoana are parte de o experienta terifianta ssubconstientul sau refuza sa accepte faptul ca intr-adevar a avut loc sau pur si simplu decide sa uite. Din pacate daca nu este “fructificata” aceasta experienta se poate repeta pentru ca individual nu a inteles sensul celor intamplate.

  In Biblia ortodoxa in ceea ce priveste viata de dupa moarte exista povesti ale aparitiilor demonilor care pun sufletul persoanei sa treaca printr-o serie de incercari. Nu trebuie insa sa va temeti, acesti demoni intimideaza sufletul doar dupa ce ingerul pazitor duce sufletul la Dumnezeu. Conform legilor divine demonii trebuie sa se infatiseze in forma lor naturala, odioasa.

   In anumite religii exista credinta ca cea mai importanta parte a unui individ este sufletul corpul fiind doar un invelis cu o anumita perioada de garantie. Cand sufletul atinge un anumit nivel de maturitate corpul devine inutil si trebuie aruncat. Eliberat de corp, sufletul se poate indrepta acum spre o treapta superioara a existentei. Ortodocsii nu impartasesc aceasta credinta. De fapt este vorba de doua existente: materiala si spirituala, fiecare dintre ele completand-o pe cealalta. Asa cum aici pe pamant exista fiinte umane, fizice, la fel acolo, in lumea astrala exista ingeri si demoni.

   In religie exista termeni ca suflet nemuritor, existenta lumii spirituale, viata dupa moarte, etc. In ultimul timp declaratiile celor care au trecut prin moarte clinica sunt din ce in ce mai multe si parca vin sa certifice ceea ce descrie Biblia, insa diferenta este faptul ca lumea spirituala este mult mai complexa decat lasa sa se inteleaga religia crestina.

  Pana la urma fiecare dintre noi (fie ca am trecut sau nu prin moarte clinica) suntem liberi sa tragem propriile concluzii. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s